Ny mittkonsol och andra uppdateringar av Model 3

2021 så kommer en uppdatering av mittkonsolen på Model 3 som inte alltid varit helt populär tidigare. Just nu är mittkonsolen i svart pianolack och har en lucka som fälls/vippas upp. Den nya varianten gör sig av med pianolacken och man öppnar den genom att skjuta den framåt istället för att den fälls upp.

Den nya mittkonsolen

Reaktionerna har varit nästan enbart positiva då svart pianolack är en fingeravtrycksmagnet och som också repas lätt. Denna ersätts av veganskt läder och kromdetaljer på sidorna.

Den nuvarande mittkonsolen

Andra ändringar som förväntas komma på den nya Model 3 är:

  • Trådlös Qi-laddare för mobilen istället för kontakter
  • Chrome delete; kromet försvinner på fönsterlister och dörrhandtag, antingen på alla Model 3 eller som tillval
  • Dubbelglasruta för förbättrad värme- och ljusisolering
  • Nytt utseende på fälgarna
  • Motoriserad elbaklucka som på de övriga modellerna

Inget är officiellt ännu men jag gissar att de flesta av dessa kommer att bli verklighet.

Tesla har också beställt 450 000 värmepumpar till sin fabrik i Shanghai och många tror att dessa kommer att användas i Model 3 i framtiden. Om dessa Kina-tillverkade Model 3 alls når oss här i Europa så kommer det antagligen att dröja. Det är också möjligt att värmepumpar kommer att installeras i alla versioner av nya Model 3, men ingen vet ännu säkert.

Värmepumpen används till batteriet och ökar räckvidden, speciellt i länder med kalla klimat, som här. Elon har tidigare tweetat om hur nöjd han är med värmepumpen i Model Y.

Värmepumpen på Model Y

Tesla brukar inte göra stora uppdateringar av sina bilar på en och samma gång; utan de gör istället små ändringar för att förbättra sina produkter hela tiden snarare än att vänta. Vi pratar dussintals förändringar under ett år. Denna uppdatering av Model 3 verkar dock bli avsevärt mer betydande än tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *