Ny Supercharger-fabrik i Kina

Reuters rapporterar att Tesla planerar att bygga en ny fabrik i närheten av Gigafactory Shanghai där de kommer att bygga Superchargers. Företaget planerar att investera 6,4 miljoner dollar i fabriken, något av en struntsumma för Tesla dessa dagar, och att fabriken ska stå klar redan i februari. Tesla meddelar att de planerar att 10 000 superchargers per år ska byggas i fabriken, vilken är en hög siffra om man tänker på att det just nu finns strax under 19 000 superchargers totalt i världen. På två år skulle alltså det antalet mer än fördubblas.

Många av dessa superchargers kommer att hamna i Kina, men man får kanske gissa att åtminstone en del av dem kommer att exporteras till andra länder för användning där.

Teslas stora nätverk med superchargers är en av företagets absolut största fördelar gentemot konkurrenterna, och att företaget nu kommer att kunna utöka närverket så mycket med en så liten kapitalinvestering får en att tänka ”vad tusan har de andra biltillverkarna gjort under all den här tiden?” 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *